OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Vliegwinkel goedkoopste vliegtickets

 

 

Waterparken in Florida

Op een warme, benauwde dag is het misschien een beter idee om een waterpark te bezoeken in plaats van een pretpark. Met de lange wachtrijen in zo wel zon als schaduw, begin je toch al snel te zweten. Pretparken zoals Disney's Animal Kingdom en Busch Gardens (Tampa) hebben bijna geen airco op het terrein, in deze parken weet je snel genoeg hoe warm Florida kan zijn. Deze beide parken hebben wel 'misting areas', waar ze vernevelaars hebben staan om even af te koelen. Jammer genoeg staan er te weinig verspreid door het park, want het is een heerlijke verkoeling.

Beter kan je lekker afkoelen in een waterpark met vele attracties, absurde glijbanen, lekkere strandstoelen en grote zwembaden! Heb jij even geluk, want in Orlando zijn er meerdere waterpretparken waar jij uit kan kiezen. Als je niet zo van de waterattracties bent, maar je het wel lekker vind om af te koelen in het water, is het misschien leuk om te snorkelen tussen de vissen of te zwemmen met dolfijnen bij Discovery Cove. Houd er rekening mee dat waterparken of bepaalde attracties door weersomstandigheden tijdelijk gesloten kunnen worden.

Hieronder enkele suggesties:

 

Wet 'n Wild Orlando

Wet 'n Wild Orlando

Universal's Wet 'n Wild is een waterpark bij de kruising van International Drive en Universal Blvd en heeft ongeveer 14 attracties, waarbij je bij sommige zelfs met meerdere mensen tegelijk van de glijbaan af kunt. De nieuwste attractie heet Brain Wash™: "A clean brain is a happy brain. Take a mind-altering trip on this four-person tube ride with a 17,5 meter vertical drop into a dark, swirling, domed funnel. It’ll leave your brain sparkling clean and ready for more."

Kluisjes en handdoeken kunnen worden gehuurd in dit waterpark. Wet 'n Wild werkt ook met de ExpressPass, waarbij je legaal kan 'voordringen' in de wachtrijen. Vergelijkbaar met de FastPass van Disney. Wet 'n Wild is het hele jaar geopend.

Wet 'n Wild sluit permanent op 31 december 2016 i.v.m. de opening van waterpark Volcano Bay in 2017.

6200 International Drive,
Orlando, FL 32819
(407) 351-1800 website
Parkeerkosten: Auto's, busjes, motoren $15, RV/auto's met trailer $19 (2016) Prijzen in 2014: Auto's busjes, motoren $12, RV/auto's met trailers $16

Disney's Blizzard Beach water park

Disney's Blizzard Beach

Blizzard Beach is één van de twee waterparken in het Disney World Resort. Het thema omvat een smeltend ski-resort met diverse gekleurde pistes and vergeleken met Typhoon Lagoon (het andere Disney waterpark), heeft deze spannendere attracties.

De grootste attracties kan je vinden op Mount Gushmore, welke je kan bereiken per trap of stoeltjeslift. Net als Typhoon Lagoon heeft Blizzard Beach een Lazy River rondom het park om lekker te relaxen. Op de een of andere manier is die van Typhoon Lagoon toch relaxter. Kluisjes zijn te huur in Blizzard Beach.

1534 Blizzard Beach Dr,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 560-3400 website
Parkeerkosten: gratis (2017)

Disney's Typhoon Lagoon water park

Disney's Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon is geopend in 1989 en is 's werelds meest bezochte waterpark. Het thema omvat een tropisch eiland wat door een typhoon (orkaan) is geteisterd. Visspullen, surfplanken en schepen zijn door het hele park verspreid door de storm. Het schip Miss Tilly zit vast op Mount Mayhem. Het park heeft het grootste golfslagbad van Amerika en ik kan uit ervaring zeggen dat deze golven behoorlijk krachtig zijn! Als je kleinere kinderen hebt, houd ze dan wel een beetje in de gaten zodra het signaal af gaat dat er golven komen.

Het park heeft meerdere glijbanen en zwembaden en bevat ook een Lazy River, net als Blizzard Beach. Persoonlijk vond ik deze Lazy River fijner en het algehele waterpark leuker dan Blizzard Beach. Kluisjes zijn te huur in het park, zodat je je spullen veilig kan opbergen.

1145 Buena Vista Dr,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 939-7765 website
Parkeerkosten: gratis (2017)

 

Aquatica Orlando

Aquatica is in 2008 geopend en is te vinden naast SeaWorld. Het park heeft als thema het zuiden van het Pacifisch gebied en heeft veel glijbanen en bevat twee golfslagbaden. Om het groots aan te pakken, hebben ze in dit waterpark niet één lazy river, maar zelfs twee lazy rivers. Eentje is sneller en agressiever, deze heeft de naam Roa's rapids.

Dolphin Plunge is de topper van het park, twee glijbanen schieten door een bassin heen met daarin Commerson-dolfijnen. Als je geluk hebt kan je ze zien, terwijl je van de glijbaan af glijd. Kluisjes en handdoeken zijn te huur in Aquatica.

5800 Water Play Way,
Orlando, FL 32821
(407) 351-3600 website
Parkeerkosten: Auto & motor $15, RV/camper $20 (2017) online $1 korting Prijzen in 2013: Auto $12, RV/camper $16

Aquatica Orlando

Legoland Water Park Florida

Dit waterpark met een Lego-thema is kleiner dan de andere waterparken die hierboven zijn genoemd. Het park omvat onder andere diverse glijbanen, een golfslagbad, een build-a-raft lazy river (bouw je eigen vlot) en een interactieve speelplek. Kluisjes en handdoeken zijn te huur. De toegang tot het waterpark is maar 12 dollar, maar het nadeel is dat je wel een ticket voor het Lego pretpark moet kopen, omdat je enkel via het pretpark in het waterpark kan komen. Het waterpark bevind zich in Winter Haven, dit is ongeveer 45 minuten rijden vanuit Kissimmee.

1 Legoland Way,
Winter Haven, FL 33884
1-877-350-5346 website
Parkeerkosten: Auto $17 (2017) - Online betaal je vooraf minder voor je parkeerplek. Prijzen in 2015: Auto $14, RV/camper $15

Legoland Water Park Florida

 

Discovery Cove

Discovery Cove is eigendom van SeaWorld en is een all-inclusive waterpark, waar bezoekers kunnen zwemmen met dolfijnen, maar ook in contact komen met exotische vogels, tropische vissen, manta's, maar ook een aantal zoogdieren. Je kan lekker relaxen op één van de stranden, vogels voeren in de volière, snorkelen tussen vissen en nog veel meer. Eten, drinken, kluishuur, vogelvoer, zonnebrandcreme en strandstoelen zijn in de entreeprijs inbegrepen.

Om het niet te druk in het park te hebben en de bezoekers de beste ervaring te geven, laten ze niet meer dan 1300 mensen tegelijkertijd toe in het park. Hierdoor is het aan te raden om een reservering te maken, om teleurstelling te voorkomen. Er bestaan ook toegangspakketten met ongelimiteerde toegang voor SeaWorld en Aquatica, maar met alleen al je toegangskaart van Discovery Cove krijg je ook al gratis toegang tot Aquatica en SeaWorld.

Het waterpark zelf is niet heel groot en de 'Grand Reef' is ook niet bijzonder groot, zeker niet als je bijvoorbeeld Xel-Ha in Mexico bent gewend, maar het is wel erg gaaf om te snorkelen tussen de grote manta's en de vele soorten vissen. Kijk mijn video voor een korte impressie van Discovery Cove.

6000 Discovery Cove Way
Orlando, FL 32821
(407) 370-1428 website (ook voor reserveringen)
Parkeerkosten: gratis (2017)

Discovery Cove Orlando

 

Gratis je motor verkopen zonder proefrijders

© Copyright 2013-2020 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com