OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Camper wegbrengen in de USA

 

 

Universal CityWalk Orlando

Universal CityWalk

Universal CityWalk is een entertainment en winkelcomplex van ongeveer 12 hectare groot en zit direct vast aan de pretparken van Universal en dicht bij de I-4 en International Drive. Het buitencomplex omvat winkels, restaurants, bars, clubs en een bioscoop. In feite moet je hier eerst doorheen lopen, voor je bij de pretparken uit komt.

Bij Universal CityWalk kan je een stukje Universal met je mee naar huis nemen. Een grote diversiteit aan winkeltjes en boetieks, waar je souvenirs kan kopen voor familie en vrienden thuis of voor jezelf. In kledingwinkels is er genoeg kleding te koop om je van onder tot boven te kleden, je kan bij Universal CityWalk zelfs spullen vinden om te kunnen surfen of te skateboarden.

Er is nog veel meer te koop; horloges, sigaren, snoep, speelgoed... noem maar op! Veel van de restaurants in CityWalk hebben zelfs hun eigen winkelsectie, waar je bijvoorbeeld van alles kan kopen van de NBA, NASCAR, Jimmy Buffet of van The Hard Rock Cafe. Als je van winkelen houd, dan kan jij je hier prima vermaken.

Ook als je gek bent op films, is Citywalk de plek om te wezen met een AMC Universal Cineplex 20 met IMAX. De beste Hollywood films worden vertoond op de twintig schermen die de bioscoop rijk is. Elk theater heeft lekkere stoelen en de meest recente projectie- en geluidssystemen. CityWalk is een prima plek om de avond door te brengen met familie en kinderen, een gezellige plek om lekker te hangen met je vrienden of leuk voor een romantisch avondje voor stelletjes. Naast nachtclubs, restaurants, winkels en een bioscoop worden er het hele jaar door ook concerten en speciale evenementen gehouden in CityWalk. Er is dus altijd wel wat te doen, welk jaargetijde je er ook heen gaat.

 

Bezoekers met stevige trek kunnen hun hart ophalen bij CityWalk, met de vele restaurants die het rijk is. Of je nu alleen zin hebt in een hotdog of op zoek bent naar een haute cuisine ervaring, het is er allemaal te vinden.

Zoals ik al eerder zei, worden er (terugkerende) evenementen gehouden in het complex. Als voorbeeld is Universal de thuisbasis van Blue Man Group. Als je er nog nooit van hebt gehoord, kan je ik ècht aanraden om een keer één van hun shows te bezoeken. Deze zijn geweldig voor zowel kinderen als volwassenen. Ze voeren een show op met experimentele muziek en comedy, zonder ook maar één woord te zeggen. Ze maken onder andere gebruik van originele muziekinstrumenten, verf, tv schermen en hebben interactie met het publiek. Je kan op Youtube kijken hoe zo'n show er uit ziet, maar dit kan soms net teveel verklappen. Leuker is als je gewoon gaat, ik had één van de beste avonden ooit toen ik naar de Blue Man Group ben geweest.

Er kleeft echter wel een nadeel aan CityWalk in vergelijking met Disney Springs en dat is dat je bij CityWalk moet betalen om te parkeren. De toegang is net als bij Disney Springs gratis, maar om te parkeren mag je toch wel weer de knip trekken. Dit is waar Universal kan leren van Disney.

Blue Man Group

Parkeren kost $20 (auto) / $22 (RV) gedurende de dag. Je mag je alleen afvragen als je alleen naar de bioscoop gaat, waarom je dan $20 zou betalen om te parkeren. Als je alleen voor de bioscoop komt, ga dan naar Disney Springs of The Loop.

CityWalk openingstijden: Dagelijks van 11.00-02.00u (restaurants en winkels sluiten eerder)
Parking Garage Address:
6000 Universal Boulevard
Orlando, FL 32819 website

 

Gratis je motor verkopen zonder proefrijders

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com