OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Vliegwinkel goedkoopste vliegtickets

 

 

Andere leuke dingen in Orlando / Kissimmee

Andere leuke dingen om te doen... zelfs met alle tips op de andere pagina's in dit menu, zijn er nog steeds zoveel andere leuke dingen om te doen in de omgeving van Kissimmee en Orlando! Maar omdat je op vakantie bent en niet oneindig veel tijd hebt, moet je toch beslissingen maken wat je wel en niet wilt zien. De meesten van ons raken geinfecteerd met het Florida-virus en raken er aan verslaafd en komen vaker terug.

Misschien heb jij nog goeie suggesties om toe te voegen op deze pagina. Als dat zo is, neem dan gerust contact met ons op, zodat wij jouw suggesties kunnen toevoegen op deze pagina en andere bezoekers daar weer mee kunnen helpen.

Hier zijn enkele van onze suggesties:

Chocolate Kingdom Kissimmee

Chocolate Kingdom

Chocolate Kingdom, the Factory Adventure Tour, is een interactieve tour die laat zien hoe chocolade wordt gemaakt. Van boon tot die lekkere chocoladereep. De tour begint met een knappe prins en een draak als hulpje, die de gasten meenemen door een cacaoboom broeikas, een chocolade museum, een mystieke chocoladerivier (echte chocola!) en een ruimte met ouderwetse machines waar vroeger chocoladerepen mee werden gemaakt. Na de tour is het mogelijk om een chocoladereep te laten maken naar (smaak)keuze.

Kinderen van 4-12 jaar: $12,95, volwassenen $16,95. Het maken van een chocoladereep na de tour kost je wel iets extra (zal onderhand 7 dollar zijn). Erg lekkere chocola! Wij zijn in februari 2013 langsgeweest, lees HIER onze ervaring.

9901 Hawaiian Ct,
Orlando, FL 32819
(407) 705-3475 website

EPCOT

Helikoptervluchten

In Kissimmee en Orlando zijn diverse bedrijven die helikoptervluchten aanbieden. Dit kan varieren van een paar minuten in de lucht tot wel een heel uur. De helikopters vliegen over Kissimmee en Orlando. Een aantal vluchten die je kan maken, vliegen over pretparken. Over Disney World geldt echter een no-fly zone, hier kan je alleen vanaf een afstandje kijken naar de pretparken. Toch kan je op deze manier nog steeds herkenningspunten zien, zoals bijvoorbeeld de hoed van Mickey Mouse bij Hollywood Studios, Cinderella's Castle, de Tree of Life etc. etc.

Voor tours kan je op deze sites kijken:

Orlando Helitours (International Drive en US192 Kissimee)
LeadingEdge Helicopters (US192 Kissimmee, vanaf $15)
Air Force Fun Helicopter Tours (Orlando, I-Drive South)
Air Florida Helicopter Charters (Orlando, I-Drive)

Warbirds Adventures

Warbirds Adventures

Naast een bezoek aan het Kissimmee Air Museum, wat deel uitmaakt van Warbirds Adventures, is het mogelijk om te vliegen in een North American T-6 Texan vliegtuig uit de de Tweede Wereldoorlog. Vluchten variƫren van 15 minuten tot een uur. Je zit voorin en je krijgt zelfs de kans om nog te sturen ook voor een deel van de vlucht. Een unieke, maar prijzige ervaring.

Kissimmee Gateway Airport
233 N. Hoagland Blvd
Kissimmee, FL 34741
(407) 870-7366 website

 

Ripley's Believe It or Not!

Geweldige tentoonstellingen van objecten, vreemde kunst, ongelooflijke en echte voorwerpen van over de hele wereld kan je vinden bij Ripley's! De meest vreemde dingen kom je hier tegen. Ripley's ligt aan International Drive. Het gebouw lijkt weg te zakken in een 'sinkhole', dus opvallen doet dit gebouw absoluut! Leuk om je 1 of 2 uurtjes mee te vermaken.

8201 International Drive,
Orlando, FL 32819
407) 345-0501 website
Parkeren: gratis

Ripleys Believe it or Not!

Kelly Park

Kelly Park heeft een natuurlijke waterbron waardoor het water heerlijk koel aanvoelt (21 graden), al is dit niet te koud. Dit park is erg populair voor mensen die lekker willen afkoelen in de zomer. Het zit iets ten noorden van Orlando en het duurt ongeveer een uur voordat je bij dit park bent vanuit Kissimmee. Neem een grote opblaasbare band mee van huis om het water mee in te nemen, of huur er eentje bij de ingang van het park en geniet van de omgeving terwijl je rustig de rivier af drijft. Ook leuk is om je snorkelspullen mee te nemen samen met je waterdichte (film)camera, om wat leuke foto's te maken van de vissen en de dieren langs het water. Door de enorme populariteit wil het nog wel eens druk worden rond de omgeving van het park qua auto's en ander verkeer. Zorg ervoor dat je vroeg aanwezig bent, als het maximum aantal bezoekers is bereikt, sluiten ze het park voor nieuwe bezoekers.

Tip: Neem een waterdichte zak met je mee voor je telefoon, autosleutels en telefoon, er zijn namelijk geen kluisjes op het terrein. Ook zijn honden niet toegestaan.

400 E Kelly Park Road,
Apopka, FL 32712
(407) 254-1902 website

Kelly Park

 

Hot-air ballooning Orlando

Luchtballon varen in Orlando

Een andere geweldige ervaring is om centraal Florida vanuit de lucht te zien in een heteluchtballon. Er zijn diverse bedrijven in de omgeving welke je deze ervaring kunnen aanbieden. Een aantal suggesties voor de omgeving van Kissimmee en Orlando:

Bob's Balloon Rides
Painted Horizons Hot Air Balloon Tours
Thompson Aire

 


iFLY Orlando

iFLY Orlando - Indoor skydiving

Één van de gaafste dingen om te doen op International Drive, is een bezoek brengen aan iFly Orlando. Als je te bang bent om uit een vliegtuig te springen, maar wel de ervaring wilt hebben van een vrije val, dan is dit te plek om te bezoeken. Je hebt geen parachute nodig om te landen en ervaring is ook niet nodig. Als je binnenkomt krijg je eerst een instructie hoe je je moet gedragen in de windtunnel en hoe je leert te vliegen. Hierna begint het leuke gedeelte en dat is vliegen in de windtunnel! Deze attractie is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen erg leuk om te doen. Kinderen vanaf 3 jaar mogen in de windtunnel en worden geholpen door de instructeur. Per vlucht ben je ongeveer 60 tot 90 seconden in de lucht.

6805 Visitors Circle,
Orlando, FL 32819
(407) 903-1150 website

Zwemmen met Manatees zeekoeien

Zwemmen/snorkelen met manatees (zeekoeien)

Manatees zijn lieve vriendelijke reuzen en worden ook wel zeekoeien genoemd in Nederland. Ze kunnen ongeveer 3,6 meter lang worden. Zeekoeien zijn plant-etende in zee levende zoogdieren. Ze kunnen tot maximaal 550kg wegen, per dag eten ze ongeveer 90kg(!) planten en hier zijn ze zo'n zes tot acht uur per dag mee bezig. In de winter trekken ze naar de warmere wateren, zoals bijvoorbeeld warmwaterbronnen. Een voorbeeld is Crystal River in Florida, waar er bijvoorbeeld veel zeekoeien te vinden zijn bij de Three Sister Springs. Crystal River is de enige plek in Amerika waar je mag zwemmen met zeekoeien. De grootste vijand van de zeekoe is de mens. In sommige werelddelen wordt er op ze gejaagd en worden ze gegeten, in Amerika varen ze er per ongeluk met boten overheen.

Als je met je snorkelkit in het water ligt, komen de zeekoeien vanzelf naar je toe, het zijn vrij nieuwsgierige beesten. Ga niet lopen spartelen in het water, dan blijven ze ver bij je vandaan. Het nadeel bij Crystal River is wel dat het water vaak troebel is en je ze pas ziet als ze een halve meter bij je vandaan zijn. Beter is om ze echt in de winter te bekijken als ze bij de Three Sister Springs aan het opwarmen zijn. Dit water is zeer helder en ook zonder zeekoeien fantastisch om even rond te zwemmen. In de zomer tref je maar weinig zeekoeien aan, dus wees slim en plan een tour in de koudere maanden.

Hieronder tref je enkele bedrijven aan die dit aanbieden vanuit Crystal River,FL:

River Ventures
Captain Mike's Swimming with the Manatees
Birds Underwater

Lake Apopka Wildlife Drive

Lake Apopka Wildlife Drive

Lake Apopka Wildlife Drive ligt bij Apopka, ongeveer 24 kilometer ten noordwesten van Orlando. Met de auto, motor,fiets of lopend kan je door het natuurgebied rijden of wandelen en genieten van de vele diersoorten die je daar aantreft. Let op: dit is geen dierentuin, het is een natuurgebied met wilde dieren die vrij rondlopen (de meeste zitten in het water). Het is dus mogelijk dat een alligator of slang oversteekt en met de fiets of lopend is dan ook niet zonder risico. Het betreft een zandweg zonder tegenliggers, maar het is niet overal even breed, dus inhalen lukt niet altijd en soms moet je even wachten als iemand stopt om ergens naar te kijken. De kwaliteit van de weg is relatief goed met hier en daar een kuiltje waar vaak omheen te rijden valt. Met een gewone huurauto kan je dit gebied goed betreden. Apopka Wildlifde Drive is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag, maar is zeker het bezoeken waard!

2850 Lust Road, Apopka, FL.

Lake Apopka Wildlife Drive website

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com