OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Tenzing reizen Florida USA

 

 

 

International Drive, Florida

International Drive (I-Drive), Orlando

International Drive, ook wel bekend als "I-Drive", is een weg van ongeveer 16km lang in het zuidwesten van Orlando en tevens de belangrijkste en grootste toeristische weg van deze stad. Je kan het een beetje vergelijken met de Las Vegas Strip, maar dan echt in het piepklein (en niet zo spectaculair als wat je in Las Vegas ziet). Eigenlijk is de weg nog wel wat langer dan 16km, maar dan moet je het gedeelte meetellen waar er geen toeristen te vinden zijn.

Het drukke gedeelte begint in het zuiden bij Seaworld, Discovery Cove en Aquatica. Het noordelijke gedeelte eindigt bij het Artegon Marketplace winkelcentrum en de Orlando International Premium Outlets. Langs International Drive kan je diverse grote hotels vinden en ook veel winkels, restaurants en veel entertainment. Het Orange County Convention Center gebouw kan je ook aan I-Drive vinden. Dit gebouw is het 2e grootste conventiecentrum van de Verenigde Staten. Universal Orlando ligt bijna aan I-Drive en is makkelijk te voet te bereiken, maar nog makkelijker met auto, taxi of bus. Het drukste gedeelte van Internation Drive zit tussen W Sand Lake Rd en Universal Blvd, al is dit laatste mijn persoonlijke mening.

Op I-Drive kan je gebruik maken van de I-Ride Trolley Service, een handige manier om van de ene plek op de andere te komen, of je nu een huurauto hebt of niet. Deze shuttle service gaat op en neer over I-Drive en komt ook langs Universal Orlando. Handig dus voor toeristen zonder rijbewijs, want lange stukken lopen in de hitte is het laatste wat je wilt.

De I-Ride Trolley Service rijd van 08.00u-22.30u en kost $1.50 per rit. Kinderen (3-9 jaar) betalen $1 per rit (ze mogen alleen mee onder toezicht van een volwassene), vanaf 12 jaar betaalt men $2 voor een kaartje. Je kan ook een 'unlimited ride pass' kopen, hiervoor betaal je 5 dollar per dag tot 18 dollar voor 14 dagen. Meer informatie over de prijzen kan je vinden op de I-Trolley website.

 

Mocht je naar International Drive gaan, dan zijn dit wellicht dingen die leuk zijn om te zien (naast de pretparken die je waarschijnlijk zult bezoeken);

Wonderworks, Ripley's Believe it or Not, Pointe Orlando, één van de midgetgolfbanen, Fun Spot America, Titanic Experience, Air Florida Helicopter of het nieuwste complex sinds 2015: I-Drive 360.

I-Drive 360

I-Drive 360 is de nieuwste entertainment bestemming op International Drive. De bouw er van begon in 2013 en de opening volgende in 2015, met de 'Orlando Eye' in het middelpunt. De Orlando Eye is een ruim 130 meter hoog reuzenrad zoals de London Eye, waarmee je in 360 graden (rondom dus) over Orlando uit kan kijken. Bij I-Drive 360 kan je lekker dineren bij diverse restaurants en zijn er attracties als een Madame Tassaud's wassen beelden museum, een SeaLife aquarium en een Arcade City. Ook voor het nachtleven kan je hier goed terecht. Onder andere kan je je vermaken bij Tin Roof en Cowgirls Rockbar. Ook de shopaholics zijn niet vergeten, diverse winkeltjes laten hun laatste trendy waar zien. Meer informatie kan je vinden op de I-Drive 360 website.

Meer informatie over International Drive kan je vinden op deze link.

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com