OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Camper wegbrengen in de USA

 

 

Castle made of chocolate

Chocolate Kingdom Factory Adventure Tour

In de eerste week van februari 2013 zijn we naar Chocolate Kingdom geweest, om de Factory Adventure Tour te doen. Chocolate Kingdom was onlangs geopend in januari en we waren erg benieuwd hier naar, omdat we nogal chocolade verslaafd zijn. Wie niet?

Chocolate Kingdom zit direct naast Fun Spot USA en Old Town in Kissimmee. Verwacht geen grote fabriek. Het is maar een klein gebouw tussen alle andere attracties en winkeltjes die je daar kan vinden. Verwacht dus geen grote fabriek, dit is echt niet groot. Als de de winkel binnenkomt, kom je direct in het gedeelte waar ze chocola verkopen. Alles is daar gemaakt in het pand zelf en komt dus niet ergens anders vandaan. Achter in de winkel heb je een kleine broeikas met een aantal cacaobomen, maar die doen er nog wel een paar jaar over om flink te groeien. Deze bomen kunnen ruim 8 meter worden!

Naast de broeikas heb je de ingang voor de Factory Tour. De tour start met een video over de 21e verjaardag van prinses Chocolina. In het kort hebben alle prinsen van uit de omgeving een chocolade cadeau gemaakt voor haar, om haar hart te winnen. Prins George The Good heeft twee mooie chocolade schoentjes gemaakt, maar zijn hulpje (een draak) moet niezen, waardoor de schoenen smelten. Hierna volgt een documentaire van ongeveer 10 minuten over hoe chocola gemaakt wordt. De prins heeft de documentaire ook gezien en wil dan nieuwe chocolade schoenen maken en jij mag 'm daar bij meehelpen.

Hierna start de tour met een gids. Deze legt uit waar cacao werkelijk vandaan komt en hoe het er uit ziet. Je krijgt een cacaoboon te proeven, welke iets is geroosterd en gesuikerd. Deze kan je ook kopen in de winkel. Mij iets te bitter en dan is deze nog gesuikerd ook! Naarmate de uitleg over de verwerking van de cacaobonen vordert, krijg je ook een drankje te drinken zoals de Azteken dit deden, genaamd Chocolatl. Dit is een soort van chocolademelk met een beetje chili er in. Ook niet mijn favoriet. Ik ben blij dat ik nu leef met gewone chocoladerepen voor het grijpen in de winkels. Na dit gedeelte kom je in een stuk waar je het chocolade koninkrijk ziet met een chocolade kasteel en een stromende chocolade(!)rivier, net zoals bij Sjakie en de Chocoladefabriek. De invulling is nog wat leeg, ik verwacht dat hier nog wel wat meer chocolade-dingetjes en bomen en huisjes komen te staan.

In de kamer hierna is een soort van spelletje voor kinderen, waar je de draak in het groot ziet en je soort van spekjes in zijn mond moet schieten, om er voor te zorgen dat deze niet meer niest. De spekjes zijn dan soort van medicijnen. Het is nog best lastig om 'm er goed in te mikken. Hierna laat de gids je de machines zien die vroeger gebruikt werden om een chocoladereep te maken. Dit gaat echt van het zeven en splitsen van de bonen tot het daadwerkelijk maken van de chocoladerepen.

Chocolate tour

Aan het eind van de tour krijg je nog drie chocolaatjes, puur, melk en wit. In deze volgorde mag je ze ook opeten. Ik ben geen liefhebber van puur en ik ben absoluut geen liefhebber van Amerikaanse chocola, maar zelfs het puur was erg lekker! Niet zo gek, deze kennis van chocolade komt uit Europa, daar komt de eigenaar en zijn familie vandaan.

Nadat de tour is geƫindigd, heb je nog de kans om voor 5 dollar een eigen chocoladereep te maken. Ik heb mensen op fora horen klagen dat dit duur is, maar dat is echt onzin. Je krijgt een reep waar je je misselijk aan kan eten en kwaliteitschocolade. De dames maken de reep (of eigenlijk 'blok') voor je, jij kiest het soort chocola en de inhoud. Het is helaas wel noodzakelijk om de tour te nemen om aan zo'n blok chocola te komen voor 5 dollar. Anders ging ik elke dag wel langs om er eentje te laten maken. In ongeveer 10 minuten is je reep klaar en krijg je 'm mee naar huis. Wij hebben genoten van de chocola.

 

Chocolate custom bar

De tour is opgezet voor kinderen en volwassenen, maar de nadruk ligt wel op de kinderen. Je bent in de omgeving van Disney, dus niet zo vreemd dat er hiervoor is gekozen. Maar denk niet dat het alleen maar kinderachtig is, er valt genoeg te leren, ook voor volwassenen. De video's van de prins en draak vond ik wat kinderachtig, maar kom op zeg, ik weet de achterliggende gedachte. Een kind gaat het anders echt niet leuk vinden. Anders ga je lekker naar het chocolademuseum in Brugge, daar vervelen kinderen zich misschien weer...

Na de tour kan ik je aanraden om nog wat extra dollars te besteden in de winkel zelf aan de lekkerste chocola. Je weet nu zelf hoe lekker puur, melk en witte chocolade hier zijn.De volgende keer dat wij weer in Kissimmee zijn, kopen we absoluut hier weer wat chocola, want Hershey's en dat soort zijn gewoon te smerig voor woorden. Al is dat natuurlijk onze persoonlijke mening.

Voor meer informatie en entreekaartjes, bezoek de Chocolate Kingdom website.


© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - car rental - contact us - RocketMiles.com