OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Camper wegbrengen in de USA

 

 

Alligators

Als mensen aan Florida denken, zijn er genoeg mensen die dan meteen ook denken aan alligators of krokodillen. Amerikanen en sportkenners denken misschien direct aan de Florida Gators (een sportteam van de universiteit van Florida), maar we gaan het hier toch echt hebben over de Amerikaanse alligator.

Voor de eerste mens voet aan land zette in Florida, was het land al lang bewoond door alligators. Er zijn waarschijnlijk meer dan één miljoen alligators in Florida, waarvan de meesten in het zuiden van Florida leven. Ook kan je ze aantreffen in de omgeving van Orlando. Veel meertjes, moerassen en kleine vijvertjes kunnen de woonplaats zijn van een alligator. Voor je ergens wilt gaan zwemmen moet je er wel 100% zeker van zijn dat dit vrij is van deze dieren. In principe mag je er in Florida van uit gaan dat er in elk meer een alligator zit. Als er in een omgeving wel eens huisdieren (honden) verdwijnen, kan je er donder op zeggen dat een alligator honger heeft gehad. Als je door Florida rijdt, kijk dan maar eens goed naar de oevers van vijvers, meren en slootjes. Grote kans dat je een alligator ziet.

 

Alligator met open bek

Een grote Amerikaanse alligator weegt ongeveer 360kg en is ongeveer 4 meter lang. Ze kunnen echter groter worden, er zijn alligators gezien van 450kg en 4,5 meter. Gemiddeld hebben ze 75 tanden en enorm krachtige kaken. De bek van een alligator kan je met één hand dicht houden, maar als deze eenmaal open gaat en er komt wat tussen, dan is het enorm lastig om de kaken van elkaar af te kunnen trekken. Maakt de alligator ondertussen een rol, dan is het einde verhaal met wat er vast zit in de bek. Het beste kan je gewoon niet in contact komen met deze dieren. ;)

Als je naar Florida gaat, bezoek dan The Everglades National Park, het echte leefgebied van deze prehistorische beesten. In Orlando kan je ze natuurlijk ook vinden, in het wild en in gevangenschap. In het laatste geval kan je vaak met ze op de foto, maar zit er wel tape om de bek heen, om ongelukken te voorkomen. Je mag alligators in het wild NIET voeren, hier staat een boete op. Een alligator zal dan minder schuw worden voor mensen en mensen asocieren met voedsel en daardoor een groter gevaar vormen.

Hieronder tref je enkele voorbeelden aan om alligators te bekijken in de omgeving van Orlando:

 

Gatorland Orlando

Gatorland

Gatorland is een 'pretpark' van ongeveer 44 hectare groot waarbij men het oude Florida wil combineren met nieuwe tentoonstellingen en vermaak. Het park werd als een kleine attractie langs de weg, geopend in 1949 en is één van de bekendste alligatorparken in de omgeving.

Vandaag de dag tref je er verschrikkelijk veel alligators aan, maar ook krokodillen, vogels, een kinderboerderij, kan je een wandeling maken door het moeras (pas op voor de muggen), een ritje met een treintje maken en nog veel meer. Ook kan je genieten van de shows in het park, bijvoorbeeld de Gator Wrestlin' Show, de Gator Jumparoo (waar de alligators uit het water springen om een kippetje te pakken aan een koord) en Up-close Encounters Show. Ook hebben ze een aantal albino alligators, zeer uniek, deze kunnen in de natuurlijk heel slecht overleven omdat ze niet verdekt op hun prooi kunnen wachten. Ook hebben ze sinds niet zo lang kabelbanen waar je van af kan tokkelen... er is genoeg te doen voor iedereen. Absoluut een keer langs gaan als je in de buurt bent.

Probeer overigens eens de 'Gator nuggets' in het restaurant. Deze zijn inderdaad gemaakt van het beetje vlees wat er aan een alligator zit.

14501 S. Orange Blossom Trail,
Orlando, FL 32837
(407) 855-5496 website
Gratis parkeren

Boggy Creek Airboat Rides

Boggy Creek Airboat Rides

Een van de dingen die je echt moet doen als je in Florida op bezoek bent, is een airboat-tour meemaken en op zoek gaan naar wilde alligators. Dit kan je uiteraard genoeg doen in de Everglades, maar als je niet richting het zuiden gaat, heb je ook de mogelijkheid om dit te doen in de omgeving van Orlando.

Boggy Creek heeft twee locaties, de ene zit op een zuidelijk puntje van Lake Tohopekaliga, de ander bevind zich in het noorden van East Lake Tohopekaliga. Bekijk de website voor de verschillende tours, de tijden en het adres van de tweede locatie.

Onze ervaringen waren beter in de koudere maanden. In de warme maanden kan je misschien beter een nachttour doen of vroeg in de morgen komen. De alligators komen in de warme maanden namelijk minder vaak boven.

Boggy Creek at Lake Toho
2001 E. Southport Rd.
Kissimmee, FL 34746
(407) 344-9550 website
Gratis parkeren

Congo River Golf

Congo River Golf heeft midgetgolf banen, nu hoor ik je zeggen "Wat heeft dat nou weer te maken met alligators?!". Nou, bij CRG hebben ze ongeveer 25 jonge alligators, welke je kan voeren met stukjes hotdog. Dit doe je door middel van een hengel, met je vingers is dat absoluut niet aan te raden. Het is niet nodig om golf te spelen, om deze beestjes te voeren. Je zal versteld staan van de kracht die deze kleintjes al hebben.

Er is wel eens een geschil geweest over CRG en hun alligators, een petitie om ze te laten stoppen omdat ze metalen haken gebruiken. Misschien dat ze dit in het verleden deden, ik heb nooit metalen haakjes gezien. Ze gebruiken plastic knijpers. Ook zouden de vijvertjes te klein zijn. Maar is dit niet zo voor alle dieren die gevangen zijn? Heeft een vogel in een kooitje genoeg ruimte? Een kat in huis genoeg ruimte? Het gevangen houden van dieren is voor geen enkel dier goed. Feit blijft dat deze kleintjes nooit kunnen worden vrijgelaten, omdat ze nu eenmaal gevoerd zijn door mensen en ze veel te gevaarlijk worden.

4777 W Irlo Bronson Hwy,
Kissimmee, FL
(407) 396-6900 website
Gratis parkeren
Er bevind zich ook een Congo River Golf op 5901 International Drive in Orlando.

Congo River Golf Kissimmee

Spirit of the Swamp Airboat Rides

Net als Boggy Creek, werkt Spirit of the Swamp op hetzelfde meer, namelijk Lake Tohopekaliga, maar ze gebruiken kleinere bootjes. Hierdoor is het een stuk persoonlijker en zit je nog dichter bij de actie. Deze bootjes kunnen maximaal 6 mensen meenemen. Er zijn overigens ook kleinere boten bij Boggy Creek, maar daarvoor kan je kijken op hun website.

Een ander verschil is dat Spirits of the Swamp gebruik maakt van intercoms, zodat je ondertussen vragen kan stellen of kan vragen om te stoppen om foto's of video te maken. Deze boten maken een hoop lawaai, dus intercoms zijn erg makkelijk om vragen te stellen als de boot niet stil staat.

We hebben zelf nog geen ervaring gehad met dit bedrijf, dus ik kan je niet zeggen welke je moet kiezen, Boggy of Spirit. Bekijk beide website en maak dan een besluit. Boggy Creek is goedkoper, maar dat komt ook omdat de boten groter zijn. Maar ook met een bijna lege boot varen ze ook. Laatst hadden wij zo'n grote boot voor met z'n tweetjes, toch een soort privé tour. Spirit of the Swamps werkt alleen met reserveringen. Je kan dus niet zo langs komen, zoals dat bij Boggy Creek kan.

3759 Lake Tohopekaliga Road,
St. Cloud, FL 34772
(321) 689-6893 website
Gratis parkeren

Spirit of the Swamp airboats

 

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com